Verslag: Demonstratie – Museumplein, Amsterdam – 24-01-2021

Op zondag 24 januari 2021 werd er op het Museumplein in Amsterdam vreedzaam een kopje koffie gedronken (zonder Femke).


Duizenden mensen kwamen af op de oproep om vreedzaam een bakkie te doen met Femke. Wat bij aankomst gelijk opviel op deze zonnige dag was de aanwezigheid van het gehele Noord-Hollandse politie-apparaat. Het signaal was duidelijk. Femke zou geen kopje koffie komen drinken op deze (verboden) demonstratie.

Het gebied rondom het Museumplein was door Femke aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit besluit was genomen naar aanleiding van ongeregeldheden rond de verboden demonstratie van vorige week en de vermeende aanwijzingen dat opnieuw personen met wapens naar het Museumplein wilden komen om geweld te plegen. Door deze aanwijzing was de politie bevoegd om in dit gebied preventief te fouilleren.

Verschillende bezoekers van de demonstratie kregen gelijk bij aankomst deze informatie al toegediend van oom agent en werden gewaarschuwd dat het betreden van het plein kon resulteren in arrestatie. Vele mensen vonden toch hun weg naar het Museumplein en zo onstond er toch een demonstratie. Een vreedzame demonstratie waarbij de sfeer goed was en niemand zichtbaar van plan was dit te verstoren. Rond 15:00 begon de politie op te roepen het plein te verlaten en na een enorm machtsvertoon met paarden, honden, ME en romeo’s was het rond 18:00 weer rustig in Amsterdam.


Interessant? Delen zal schelen!

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *