Bekende Nederlanders met kritiek op de coronamaatregelen. Dit zijn ze!

Een lijst van BN-ers met scherpe naald en ruggengraat ofwel ''bekende wappies''.


Heden ten dage wordt je opgehangen aan de hoogste boom als je je kritisch durft te uiten omtrent de aanpak van corona. Je wordt binnen no-time gelabeld als ''wappie'', ''complotdenker'' of ''gekkie''. Deze heksenjacht is niet nieuw. We zagen dit ook al bij de discussies rondom racisme en klimaat. Uit je kritiek op de gestandaardiseerde mening van de 'status quo' dan word je gelijk in een hokje gestopt, gestigmatiseerd en onschadelijk gemaakt. Daarom een lijst met bekende Nederlanders die toch hun nek durven uit te steken ondanks dat dit nadelig kan uitpakken voor hun publieke carrière 👏

Check ook deel 2 en deel 3 van de lijst bekende Nederlanders met kritiek op de coronamaatregelen.

1. Willem van Hanegem

Willem van Hanegem (Breskens, 1944): Voormalig Nederlands profvoetballer en voetbaltrainer, analist en columnist.

Joep Schreuder: ''Je doet toch ook wel eens een mondkapje op als je naar de supermarkt gaat?''

Willem van Hanegem: ''Dan moet ik je teleurstellen.''

Joep: ''Maar je bent toch geen ''wappie'', Willem?''

Willem: Nee dus die mensen, die maar alles kunnen zeggen waarvan je denkt dat is zo tegenstrijdig als wat, dat zijn dan geen wappies? Dan heb ik het gevoel dat dat eerder wappies zijn. Ik luister niet meer naar die mensen.

Joep: ''Jij laat je toch ook wel prikken, dat doe je toch wel?''

Willem: ''Ja, door een mug.''

2. Kaj Gorgels

Kaj Gorgels a.k.a. Kaj's typetjes (Rotterdam, 1990): Nederlands influencer, theatermaker, podcastmaker en TV-presentator. Bekend geworden met zijn immens populaire kanaal Kaj's Typetjes en deelname aan Expeditie Robinson.

"Lekker gaan leven mensen. Geniet. Wees gezond. Heb lief. Laat je niet gek maken. Beweeg. Vertrouw op je intuitie. Kijk een beetje voetbal. Pak je vitamine. We zijn te oud voor poppenkast."

https://www.instagram.com/kajstypetjes/ // https://www.youtube.com/c/kajgorgels

3. Willem Middelkoop

Willem Middelkoop (Genève,Zwitserland, 1962): Nederlands publicist, oprichter beleggingsfonds, ondernemer en voormalig beurscommentator bij RTL Z.

''We are being played.''

https://twitter.com/wmiddelkoop

4. Wybren van Haga

Wybren van Haga (Den Haag, 1967): Nederlands politicus en ondernemer. 

"De zorgvuldig uitgelegde angstporno lijkt te zijn uitgewerkt. We zijn niet bang meer en geloven de coronamodellen van het RIVM en de fabeltjes van het kabinet over de derde golf en de Britse variant niet meer. De leugens zijn ontkrach t, onwaarheden zijn ontmaskerd en het falen van dit kabinet ligt open en bloot op straat.''

https://vanhaga.nl/ // https://twitter.com/WybrenvanHaga // https://www.facebook.com/wybren.vanhaga // https://www.instagram.com/wybrenvanhaga/

5. Frans Bauer

Frans Bauer (Roosendaal, 1973): Nederlands volkszanger en presentator. Onder andere bekend van de megahit: 'Heb Je Even Voor Mij'.

''Ik laat me er niet over uit of ik me heb laten vaccineren want ik vind dat je de mensen zelf moet laten kiezen.''

6. Jandino Asporaat

Jandino Asporaat (Willemstad, Curaçao, 1981): Nederlands Stand-Up Comedian, acteur, prensentator, zanger en imitator. Onder andere bekend van zijn humoristische programma De Dino Show.

''Ik ga op zoek naar die zalen waar iedereen welkom is. Als dat betekent dat ik terugga naar buurthuizen, buiten of loodsen. Dan is dat zo. Hoe dan ook. Ik ben er voor iedereen.''

https://www.instagram.com/jandinoasporaat/

7. Yvette Broch

Yvette Broch (Monster, 1990): Professioneel Handbalster die in eerste instantie mee zou gaan naar de Olympische Spelen in Tokio. Echter zou ze daar vanwege het weigeren van het coronavaccin afgezonderd moeten leven van het team. Dat zag Broch niet zitten.

"Waarschijnlijk gaat mijn imago eraan. Maar het feit dat ik mijn mening bijna niet durf te delen, is toch al heel naar? Als je als topsporter een andere mening hebt dan van je wordt verwacht, moet je oppassen. Dat vind ik heel heftig."

8. Doutzen Kroes

Doutzen Kroes (Giekerk, 1985): Internationaal fotomodel, actrice en presentatrice en publiekelijk ambassadeur van de actiegroep Moederhart dat o.a. strijdt voor een kindvriendelijke samenleving zonder test- en vaccinatiedwang.

''Willen ze dat we gezond zijn? Waarom is het boosten van ons immuunsysteem met vitamines en voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen geen onderdeel om corona te bestrijden?”

https://www.instagram.com/doutzen/

9. Tisjeboy Jay

Tisjeboy Jay (Sittard): Nederlands cabaretier, spreker, influencer en positiviteitsbrenger.

''Het zat eraan te komen, maar vanaf 25 september is het theater niet langer een plek voor iedereen. Zodra je mensen uitsluit op basis van kleur, geloof of gender staat de wereld op zijn kop. Zodra je mensen uitsluit op basis van medische redenen valt dit onder solidariteit. Beleidsmakers hebben het begrip volksgezondheid een nieuwe betekenis gegeven. Iedereen is vrij om te kiezen hoe ze ongezond blijven, maar het is niet langer geoorloofd om zelf te bepalen hoe je gezond blijft. Dit moet namelijk in lijn zijn met de visie van beleidsmakers.''

''Niemand word gedwongen, maar wanneer er consequenties hangen aan de manier hoe jij je lichaam behandelt spreken we niet langer over een vrije keuze. Dan spreek je over medische apartheid. Ik voel mij niet thuis in dit circus en ik wil hier niet langer een onderdeel van zijn. Je kan wel klagen over de maatschappij, maar wij zijn de maatschappij. Ik hoop dat elke artiest en elk theater zich blijft afvragen of dit allemaal nog klopt met je morele kompas. Ik ga de komende maand nog extra knallen maar na 25 september gooi ik de handdoek in de ring. Ik zal ik niet meer op het toneel verschijnen, niet onder deze voorwaarde.''

''We buigen, maar we breken niet.''

https://www.tisjeboyjay.com/ // https://www.instagram.com/tisjeboyjay/ // https://www.facebook.com/TisjeboyJay

10. Wim Hof

Wim Hof (Sittard, 1959): Motivator, ook wel bekend als ''The Iceman''. Internationaal geroemd om zijn records in koude omstandigheden.

''Corona heeft onze economie geparalyseerd, ons sociale leven en door de angst nu ook onze geest. We denken dat we er niets aan kunnen doen, maar ik zeg dat we er juist heel veel aan kunnen doen. We kunnen ons immuunsysteem boosten. Bijna direct. En hier is allemaal bewijs voor.''

https://www.wimhofmethod.com/ // https://www.youtube.com/user/wimhof1 // https://www.instagram.com/iceman_hof/

11. Kim Feenstra

Kim Feenstra (Groningen. 1985): Nederlands actice, internationaal fotomodel en fotografe.

“Er is nog zoveel dat we gewoonweg niet weten. Zijn de vaccins veilig genoeg? Hoe beschermd zijn gevaccineerden feitelijk? Hoe zit het met de bijwerkingen voor specifieke groepen zoals vrouwen in vruchtbare leeftijd?”

https://twitter.com/kimfeenstra

12. René van der Gijp

René van der Gijp (Dordrecht, 1961): Voormalig Nederlands profvoetballer en voetbalanalist. Verwierf zijn grootste bekendheid met de talkshow Voetbal/ Veronica Inside.

''Ik heb het idee dat ze er bij het OMT geen verstand van hebben. Dat denk ik echt.''

''Het enige waar ik me aan stoor. En die moeten direct van de buis. Dat zijn die virologen. Het is compleet verwarrend. Ze weten het niet. Maar ga er dan ook niet zitten.''

13. Remy Bonjasky

Remy Bonjasky (Paramaribo, 1976): Voormalig Nederalands kickbokser en drievoudig winnaar van de K1 World Grand Prix.

''Dat ik me gedwongen moet laten inspuiten met een goedje. Ja dat vind ik moeilijk.''

''Ik vind dat mensen niet moeten denken, we hebben het vaccinatie gehad en daar is het mee klaar. We hadden vanaf het begin moeten roepen: We hebben al die tijd gewoon heel slecht geleefd. Laten we nu proberen goed te leven.''

14. Wesley Sneijder

Wesley Sneijder (Utrecht, 1984): Voormalig Nederlands profvoetballer van o.a. Ajax, Real Madrid en Internazionale en tevens Nederlands recordinternational.

''Ik ben waarschijnlijk één van die mafkezen. Ik heb me niet laten vaccineren. Ik heb het bewust niet genomen.''

15. Guido Weijers

Guido Weijers (Boxmeer, 1977): Nederlands cabaretier.

"Want wat is de nieuwe realiteit? Ik heb geen zin om jarenlang in halve quarantaine te zitten dus ik ben bereid om dat risico te nemen. Nu zal Twitter helemaal losgaan en honderdduizenden mensen zullen het daar niet mee eens zijn, maar dat is wel hoe ik erin sta."

https://www.guidoweijers.nl/ // https://twitter.com/guidoweijers

16. Fajah Lourens

Fajah Lourens (Amsterdam, 1981): Nederlands actrice, model, DJ en fitnessgoeroe. In 2017 door het magazine Vrouw verkozen tot meest krachtige vrouwelijke BN-er.

''Wat er nu gebeurt is gewoon een tweedeling van de samenleving en ik heb het gevoel dat dat wordt aangezet door de overheid en de media. Dat vind ik jammer.”

https://twitter.com/fayaofficial // https://www.instagram.com/fayaofficial/

17. Appa

Appa (Amsterdam, 1983): Marokkaans-Nederlandse rapper en zelfbenoemd straatfilosoof.

''Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat er allemaal om je heen gebeurt.''

''Dit is echt het dieptepunt van de mensheid in de totale geschiedenis. Waar wij vandaag zijn aangekomen. De dingen waar wij vandaag over ruzie maken. De zaken waar wij weigeren naar te kijken en de zaken waar we wel met z'n allen naar kijken. Geef ze brood en spelen. Dit is een eeuwenoude tactiek jongens. Een eeuwenoude strategie die wordt gebruikt op de massa.''

''Veel wijsheid en kracht toegewenst. Laat je niet bang maken.''

https://www.instagram.com/thisisappa/

18. Lange Frans

Lange Frans (Amsterdam, 1980): Nederlands rapper, schrijver van het moderne Nederlandse volkslied en verzetsvrijwilliger.

''Het script is nog nooit zo slecht verzonnen.
Als Lady Gaga twittert met Hugo de Jonge.''

https://langefrans.nl/ // https://twitter.com/langefrans // https://www.instagram.com/langefrans/

19. Jacques Brinkman

Jacques Brinkman (Utrecht, 1966): Voormalig Nederlands tophockeyer, hoofdtrainer en tot 2006 recordinternational van het Nederlands hockeyteam.

''Je kan ook een keer nee zeggen tegen een programma Ab, Dat je zegt: joh, ik kom een keer niet.''

20. Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman (Nederhorst den Berg, 1969): Nederlands schrijfster, columniste en veelal werkzaam geweest bij grote mediabedrijven.

''Je moet vaccineren
Met je rug tegen de muur
Want alleen als je geprikt bent
Is je vrijheid niet duur''

https://twitter.com/mariannezw // https://www.instagram.com/mariannezwagerman/

21. Bizzey

Bizzey (Amersfoort, 1985): Nederlands Hip Hop artiest. Voorheen onderdeel van de groep Yellow Claw. Bekend van hits als 'Traag' en 'Krokobil'.

''Ik vind het eng dat zoveel mensen het journaal en de rest van de media nog voor waar aannemen.''

https://twitter.com/bizzey

22. Stefano Keizers

Stefano Keizers (Amsterdam, 1987): Nederlands cabaretier en kleinkunstenaar. Bij het grote publiek bekend geworden door zijn deelname aan 'De Slimste Mens''

''Ons hele land wordt al sinds maart 2019 bestuurd door cijfertjes. Onze toekomst, ons leven, ons hele zijn is volledig afhankelijk van wat de computer zegt. En begrijp me niet verkeerd. Ik ben niet van plan om met de data in discussie te gaan'. Ik zeg alleen maar. Volgens mij is een computer bedoeld als hulpmiddel, niet als beleidsbepaler.''

23. Thierry Baudet

Thierry Baudet (Heemstede, 1983): Nederlands politicus, auteur, politiek historicus en oprichter van de partij Forum voor Democratie.

''Disproportionaliteit. De maatregelen zijn ingesteld op een virus dat het niet blijkt te zijn.''

https://www.fvd.nl/ // https://twitter.com/thierrybaudet // https://www.instagram.com/thierry_baudet/

24. Willie Wartaal

Willie Wartaal (Poortvliet, 1982): Nederlands rapper, acteur en televisiepresentator. Bekend van de rapformatie 'De Jeugd Van Tegenwoordig'.

''Als je elke dag in de krant zet hoeveel mensen er dood gaan aan longkanker dan gaan mensen daar ook bang voor worden.''

https://www.youtube.com/channel/UCOrILt2biIzIUbGO8Mcwdqg


Check ook deel 2 en deel 3 van de lijst bekende Nederlanders met kritiek op de coronamaatregelen.

Interessant? Delen zal schelen!

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *