Volg deze Nederlandse Instagram accounts voor een genuanceerd tegengeluid

Wil je het nieuws graag vanuit een ander perspectief leren kennen dan zijn dit de Nederlandse accounts om te volgen op Instagram.


De Instagram accounts in deze lijst fungeren als doorgeefluik voor een perspectief dat in de reguliere media niet of nauwelijks aan bod komt. In tijden van overheidscampagnes en een ongekende eenzijdigheid in het nieuws is het uitermate belangrijk om informatie vanuit meerdere invalshoeken op te doen. Op televisie of radio wordt het tegengeluid vaak ten onrechte weggezet als complot, wappie of extreem-rechts terwijl er ook aan deze kant van het spectrum een hoop te leren valt.

Let wel dat ook deze alternatieve nieuwsbronnen geen garantie zijn op de waarheid. Hou je nooit vast aan één bron, maar benader het nieuws vanuit meerdere invalshoeken en evalueer je nieuwsbronnen regelmatig op juistheid. Naast het regelmatig evalueren spelen ook onafhankelijkheid, bereidheid tot rectificatie en toegankelijkheid een grote rol om de betrouwbaarheid van een mediaplatform te kunnen bepalen.

De afbeeldingen van de Instagram accounts in deze lijst zijn een momentopname van 6-10-2021.

[zombify_post]


0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *