5 x de waarheid over elitair en hypocriet Hollywood door Ricky Gervais

In de 7 minuten durende opening van de Golden Globes 2020 spuwt Ricky Gervais lava op de elitaire snobs uit Hollywood. Onthullend tot de laatste minuut!


In het volgende overzicht vind je de 5 meest rake klappen die Ricky Gervais uitdeelde tijdens de Golden Globe Awards. De reden dat zijn opening door velen wordt geprezen?

Simply because it’s true… (en dat is eigenlijk best wel eng als je er langer bij stil staat)

 1. 1 Midden in het hol van de leeuw zegt Gervais het gewoon: Epstein pleegde geen zelfmoord (min: 3:22)


  Ricky Gervais: ''I know he is your friend, I don't care!''

  Ricky Gervais zegt in het hol van de leeuw wat iedereen denkt. Als een soort Donald Trump raasde hij over iedereen heen. Hij schuwde niets en niemand en ook het zeer beladen onderwerp Epstein werd niet geschroomd. Voor mensen die hier nog op slapen: Epstein didn't kill himself. 

  Jeffrey Epstein, de man met sekspaleizen en een zeer invloedrijk netwerk, werd in 2019 opgepakt op verdenking van sekshandel in minderjarige jongens en meisjes. Dat is op zichzelf al schandalig genoeg, maar het wordt nog enger als later blijkt dat namen als Bill Clinton meerdere keren (26x!) bij hem in hetzelfde vliegtuig zaten richting één van zijn sekseilanden. Daar krijg je de rillingen van over je rug. Overigens zou dit wel iedereen moeten wakker schudden en doen beseffen dat onze volksvertegenwoordigers en helden op het scherm niet zijn wie ze pretenderen te zijn...

  [Catch up]

  [Kort na zijn arrestatie werd Jeffrey Epstein dood gevonden in zijn cel. Nota bene een cel waarin ''suicide watch'' op werd toegepast. Los van alle emoties rondom de situatie Epstein is het goed om eens kritisch te kijken naar de belangen die er rond dit verhaal spelen. Belangen van hooggepositioneerde en bekende personen die niet verlegen zitten om invloedrijke connecties bij de mainstream media. Het mag dan ook duidelijk zijn dat deze elitaire klasse de middelen en mogelijkheden bezit om verdere escalatie rondom dit verhaal de kop in te drukken. Zo wordt een motief voor een mogelijke moord  al een stuk aannemelijker.]

  De inmiddels fameuze leuze: ''Epstein didn't kill himself'' verspreidde zich vooral via het internet razendsnel. Mainstream media trokken geen twijfel bij de voorgespiegelde zelfmoord en dat schoot bij kritisch-denkend-internet in het verkeerde keelgat. Er was in de media niet eens ruimte voor de kleinste vermoedens van een bewust opgezette moord. Hierdoor trokken veel mensen hun eigen conclusies en zo ontstond op het vrije internet de zogenaamde meme over de dood van Epstein. So we will not forget. 🙌


  Met zeer hoge waarschijnlijkheid zijn we hier getuigen van één van de grootste schandalen uit onze tijd. Het doek valt langzaam naar beneden, maar tegelijkertijd spelen er nog zeer hoge en invloedrijke krachten mee die dit doek steeds weer moedwillig voor het publiek proberen op te houden.

 2. 2 Hypocrisie multinationals en Hollywood (min: 6:39)


  Ricky Gervais: ''If you do win an award tonight, don't use this as a platform to make a political speech. You are in no position to lecture the public about anything, you know nothing about the real world.''

  Apple voegde zich in 2019 tussen de grote TV-makers met de dramaserie ''The Morning Show''. 

  ''Een uitstekend drama over het belang van waardigheid en het juiste willen doen'', aldus Gervais. Om er vervolgens aan toe te voegen:'' ..gemaakt door een bedrijf dat sweatshops runt in China. Hier toont hij haarscherp de totale hypocrisie van zowel de grote multinationals als de acteurs en TV-producenten die voor deze bedrijven werken. Ze claimen allemaal ''woke'' te zijn, maar ondertussen kijken ze weg voor de bitterharde realiteit. 

 3. 3 Hollywood en de link met pedofilie en seksueel misbruik (min: 1:55)


  Ricky Gervais: ''Talking about all you perverts, it was a big year for pedofile movies'.'

  Alle TV- en filmproducenten in de zaal zouden volgens Gervais één ding gemeen hebben: Ze zijn allemaal als de dood voor onderzoeksjournalist Ronan Farrow.

  Deze uithaal verwijst naar het knappe staaltje onderzoeksjournalistiek van Ronan Farrow over de vermeende seksuele beschuldigingen aan het adres van Harvey Weinstein. 

  [Catch up]

  [In zijn boek: Catch & Kill legt Ronan Farrow op adembenemende en toch waargebeurde wijze uit hoe hij de zaak Weinstein aan het licht heeft gekregen. Naast de ernstige beschuldiginen over Weinstein wordt in het boek ook het systeem waarin dit kon gebeuren uitgebreid bekritiseerd. Zo maakte Farrow van dichtbij mee hoe zijn eigen baas het dossier Weinstein in de doofpot wilde stoppen. Farrow  had serieuze plannen om het seksueel machtsmisbruik in de filmindustrie aan te kaarten in één van zijn shows, maar NBC-president Noah Oppenheim dacht hier anders over. Het programma werd keer op keer afgekeurd en daarbij werd Farrows onderzoek opzettelijk gefrustreerd en mocht hij op begeven moment zelfs niet meer met zijn bronnen praten. Farrow weet genoeg. Hij brengt zijn verhaal naar het tijdschrift de New Yorker, dat zijn verhaal na de kortste keren publiceert. De hele wereld weet nu dat Weinstein door angstige vrouwen wordt beschuldigd van systematische bedreiging, aanranding en verkrachting.]

  Ricky Gervais vervolgt zijn monoloog met de opmerking dat het een groot jaar was voor pedofilie films. Hij somt hierna de documentaires/ films: Surviving R. Kelly, Leaving Neverland en The Two Popes op. Die laatste film heeft in tegenstelling tot de twee andere docu's geen intentie om pedofilie of seksueel misbruik bloot te leggen, maar met alle seksueel-misbruik-schandalen rondom de katholieke kerk legt Gervais de snaar op de gevoelige plek.

 4. 4 Niemand kijkt meer TV en we worden overspoeld door remakes en sequals (min: 3:07)


  Ricky Gervais: ''No one cares about movies anymore, no one goes to cinema, no one really watches network TV.''

  Onder aanwezigheid van alle grote TV-bonzen weet Ricky Gervais de plek op de gevoelige snaar te leggen. Vanaf minuut 3:07 laat hij geen spaan heel van ouderwetse platformen als kabel-TV en bioscopen. 2019 was dan ook het jaar waarop de creativiteit in Hollywood ver te zoeken was.  We werden overspoeld met luie remakes van eerdere successen en ellenlange vervolgen op bestaande formats.

  Remakes 2019:

  • Men in Black International
  • The Lion King
  • Charlie's Angels
  • The Upside (Intouchables)
  • Aladdin
  • Grudge
  • Dumbo

  Sequals 2019:

  • Pokemon: Detective Pikachu
  • How To Train A Dragon 3: The Hidden World
  • Frozen 2
  • Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
  • Avengers: Endgame
  • Toy Story 4
  • John Wick: Chapter 3 - Parabellum
  • Terminator: Dark Fate
  • Spider-Man: Far from Home
 5. 5 Omkoopschandaal Felicity Huffman (min: 1:03)


  Ricky Gervais: ''It's her daughter I feel sorry for, that must be the most embarrassing thing that's ever happened to her,.. and her dad was in Wild Hogs.''

  Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman bekende in 2019 schuld aan het omkopen van de school van haar dochter. Ze betaalde maarliefst 15.000 dollar om de cijfers van haar dochter op te krikken.

  De actrice is helaas niet de enige die haar bekendheid en vermogen heeft gebruikt om haar kinderen op betere posities te krijgen. Samen met de actrice worden nog eens 50 mensen verdacht van omkoping. Rijke ouders betaalden in totaal 25 miljoen dollar aan coaches om hun kinderen op gerenommeerde universiteiten als Yale en Harvard te krijgen.


Interessant? Delen zal schelen!

0 Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *